5 élelmiszer, mely segíthet a merevedési zavar megelőzésében

Angol tudósok megállapították… Manapság sok vicc kezdődik ezzel a mondattal, viszont kétségtelen, hogy az angolok ott vannak a forradalmi felfedezések születésénél, és az átfogó tanulmányok készítésében is az élen járnak.

Így volt ezzel Aedin Cassidy, a Norwich Medical School táplálkozástudományi intézetének tanszékvezetője is. Egy 10 éven át tartó vizsgálat alapján, melynek során 25.000 férfi táplálkozási szokásait vizsgálták, kiderült, hogy van 5 olyan kulcsfontosságú élelmiszer, melynek rendszeres fogyasztásával 19%-kal csökkenthető az esély a merevedési zavar kialakulására – számol be Kerek Kriszta szexuálterapeuta.

Az öt “csodaélelmiszer”

  1. Bogyós gyümölcsök
  2. Narancs
  3. Vörösbor
  4. Alma
  5. Körte

Fotó: 123rf.com

A merevedési zavar kialakulásáért a legtöbb esetben a pénisz elégtelen véráramlása a felelős. (Persze a pszichés és a párkapcsolati problémákon túl!) A felsorolt élelmiszerekben található vegyületek, az úgynevezett flavonoidok javítják a véráramlást azáltal, hogy megnyitják a vérereket és rugalmasabbá teszik a verőeret. Ajánlott a felsorolt élelmiszerekből minimum 3 adagot elfogyasztani 1 hét alatt, hogy kifejthessék kedvező hatásukat.

A magas koleszterinszint számos betegség és állapot rizikófaktora lehet, így többek közt az erektilis diszfunkciónak, vagyis merevedési zavarnak is.

Magas koleszterinszint is vezethet merevedési zavarhoz

Uraim, egy pohár vörösbor egy kellemes vacsora után, vagy reggelire egy nagy adag gyümölcssaláta, és máris sokat tettek azért, hogy elkerüljék a kínos szituációkat az intim pillanatokban.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.