46 és vége mindennek?

Sokak szerint az élet negyven éves kor után kezdődik – ám úgy tűnik, a nőknek mindössze hat évük marad arra, hogy mindezt kiélvezzék.

Átlagosan 46 éves korban kezdik a nők úgy érezni, hogy a férfiak már nem veszik észre őket.

Gyakran előfordul, hogy már nem nyitják ki nekik az ajtót, nem adják át a helyüket a buszon. A problémát súlyosbítja, hogy ilyen tájban jelennek meg az első ősz hajszálak és plusz kilók is.

A kutatók szerint negyvenes évei közepén sok hölgy tart attól, hogy nézetei és a világról alkotott elképzelései nem korszerűek többé. Ráadásul úgy érzik, életük párját sokkal kevésbé veszi igénybe az öregedés. Az ötvenesek arról panaszkodnak, hogy már soha nem kapnak elismerő pillantásokat és bókokat az ellenkező nem tagjaitól. Szerencsére azonban a folyamat itt megáll, és hatvanas éveikre visszatér az önbizalmuk.

menopauza

Foto:pixabay.com

Gareth Steer, a kétezer fős kutatás lebonyolítója így kommentálta az eredményeket: „A nők ma jobban néznek ki, és tovább élnek, mint valaha. Ennek ellenére azonban egyfajta hullámvölgybe kerülnek negyven-ötvenéves korukra. Tipikus példa, hogy ekkortól van szükségük szemüvegre az olvasáshoz, ami folyamatosan a múló időre emlékezteti őket.”

A rossz érzések az olyan hírességeket sem kímélik, mint Courtney Cox vagy Sandra Bullock. Sok anyának okoz problémát, hogy gyermekei felnőnek, és akaratlanul is fiatal lányukhoz kezdik magukat hasonlítani. A kérdőívet kitöltők fele vallotta be, hogy bánja azt, hogy annak idején nem értékelte jobban a fiatalságát. ez a negatív, elmúlás felett érzett szorongás kiküszöbölhető ha új hobbiba kezdenek, új dolgokat próbálnak ki, többet foglalkoznak a fizikai erőnlétükkel, étrendet változtatnak, egyszóval fókuszba kerül a testi lelki egészségük. Ez egyfajta kontroll visszaszerzés az idő múlása felett, ami minden esetben beválik.

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

  1. M. Zs.

    Emancipált országban élünk. Jogászok tudják, 6-féle jogszabály mondja ki, egyenlő munkáért egyenlő bér jár, nemtől függetlenül. Tehát logikus, az ajtónyitás, ülőhely átadása, egyéb kedvezmények nem a nőnek jár a férfitől, hanem a rászorulónak, nemtől függetlenül: gyermek, állapotos nő, idős, mozgás- ill. szervi sérült (pl. vak), stb. A régóta emancipált USÁ-ban pl. ezért a nők sokszor sértőnek is találják és visszautasítják fenti udvariassági gesztusokat, miszerint ne nézzék őket betegnek, öregnek, ergo nincsenek rászorulva. A kor haladtával mindenki hízik, ki jobban, ki kevésbé, ez természetes. Nem kell bedőlni agymosó trendeknek, miszerint csak a csontváz a szép. Sőt, a háj kisimítja a ráncokat, tehát fiatalít. Azt viszont meg kéne érteni, minden kornak megvan a maga szerepe. Ma a 40-esek, holnap az 50-esek, holnapután már a 60-asok kifogásolják, miért nem nézik meg őket, ha így haladunk. Épp elég baj, hogy egyre későbbre tolódik a gyermekvállalás. Anyagiakból érthető, csak épp azt felejtik el, a későn szült gyermekek sokkal sérültebbek lelkileg és biológiailag, mert a szülők a korral egyre több traumán, betegségen esnek keresztül, ami mind kihat a születendő gyermekre.

    Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.