Vitaminbegyűjtésre fel!

Itt az idő, hogy nyugodtan, átgondoltan és tervezetten étrendet és életritmust váltsunk, hosszú távon gondolkodjunk, hogy a nyárral együtt viszlátot inthessünk a turbó és jo-jo diétáknak.

Az ősz mindig egy „mini új év”. Új(ra) iskola, új(ra) munkahely, új menetrendek és új személyes  tervek! Izgalmas, színváltó periódus.  Ebben az időszakban minden visszakerül a saját, jól megszokott életritmusába, testi, lelki és szellemi szinten egyaránt. Vége a nyári „10 nap alatt 10 kilót” diétáknak, az elkerülhetetlen strandételeknek és megannyi kapkodásnak.

Nem lehet nem észrevenni a zöldséges és gyümölcsösök gazdag íz és szín kavalkádját, kacagnak, mosolyognak ránk a roskadozó pultok. Jó esetben befőzünk, kompótozunk, savanyítunk és lekvárt kavarunk, üvegekbe zárjuk a „nyarat”. Lilul a szilva, padlizsán, sárgulnak a körték, tökök, aranyló szőlőfürtök és harsog a zöld banda, brokkoli, füge, kelbimbó. Mindezeket a hozzávalókat azonban nem mindegy, hogy milyen formában fogyasztjuk, hiszen az étrendünk és főzési szokásaink, akár a legegészségesebb hozzávaló értékét is csökkenthetik. Ennek megismerésére nyújt segítséget a Napsugár Életház Vitamingyűjtő Karcsúsító Hete, ahol október 4-11 között a vegán étrenddel ismerkedhetnek meg a résztvevők, mindamellett, hogy új típusú mozgásformák, masszázsok és szakértői beszélgetések tarkítják a palettát! Egy hetes életmód program „A” mint alakformálástól „V” mint vegán étrendig!

vitaminok2

A vegán étrend frissessége és üdesége önmagában élmény, hozzáadott értéke pedig, hogy csendben olvasztja a centiket, kalóriaszámlálgatás nélkül. Tartósan kontúr-, kedv és közérzet javító! A „vegán” a tisztán nyers növényi étrendet takarja, nem tartalmaz sem húst sem állati eredetű tejterméket, tojást. Számos kutatás bizonyította, hogy a kiegyensúlyozott vegán táplálkozás – a közhiedelemmel ellentétben – nemcsak hogy képes minden szükséges tápanyaggal ellátni a szervezetet, de számos betegség – rák, szív- és érrendszeri megbetegedés, 2-es cukorbetegség – megelőzésében sokkal előnyösebb a húsfogyasztásnál, sőt, környezetvédelmi szempontból is kíméletesebb.

Nem ígér irreális célokat, tartós fogyást eredményez, mely aztán szinten tartható, okafogyott szenvedés nélkül. Ezentúl nem kell kalóriát számolgatni, hanem csupán egy héten át figyelni, tanulni, a szakértők segítségében bízni és bekukkantani a konyhába a kulisszák mögé, hiszen a résztvevők a vegán étrend elkészítésében is részt vehetnek.

A szekértők között ott lesznek Marton Melinda és Bányai Balázs, akik előadást tartanak a vegán életmódról, tapasztalataikról, egy kis meglepetéssel egybekötve. Melinda és Balázs  hasznos információkkal szolgálnak minden érdeklődő zöld-, hús és növényevő számára. Vallják, hogy a vegán életmódban az első az Ember, és az ember egészsége. „Voltunk húsevők, vegetáriánusok és vegánok. Voltunk túlsúlyosak, betegek és elkeseredettek, de sohasem adtuk fel! Mi már leszámoltunk azokkal a tévhitekkel és rossz szokásokkal, amik megbetegítenek. Hosszú és nehéz utat jártunk be, amíg eljutottunk idáig, de mi már tudjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy egészségesek legyünk.”

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.