Véradás – Állandó véradópont nyílt a Sugár üzletközpontban

Véradópontot nyitott az Országos Vérellátó Szolgálat Budapesten, az Örs vezér téri Sugár üzletközpontban, ahol hétköznap 12 és 18 óra között folyamatosan lehetséges a véradás.

Herczegh Anita, Áder János korábbi köztársasági elnök felesége a megnyitón úgy fogalmazott: a véradás egy olyan gesztus, amikor ismeretleneknek adhatunk és életet menthetünk.

Advent idején, a karácsonyra készülve nemcsak szeretteinkre gondolunk, hanem azokra is, akiknek valamilyen okból nélkülözniük kell. Ebben az időszakban számos olyan megmozdulásnak lehetünk részesei, ahol idegeneknek adhatunk valamilyen ajándékot – tette hozzá, rámutatva: a véradás is egy ilyen lehetőség.

véradás

Fotó: 123rf.com

Herczegh Anita azt mondta, a háború árnyékában mindenki mérlegeli, miből van kevesebb, azonban a véradástól nem senki nem lesz kevesebb, viszont az nagy segítség a vérre szorulóknak.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója azt mondta, az adományozás legnemesebb formája, amikor ismeretleneknek segít az ember, és erre lehetőség a véradás.

Bayerné Matusovits Andrea, az OVSZ főigazgatója elmondta, ez az első pesti állandó véradópont a budai oldalon működő Karolina úti mellett.

Nagy Sándor szakmai főigazgató-helyettes hozzátette: igyekeztek egy olyan helyszínt biztosítani, ami a véradók számára elérhető, kiszámíthatóan működő helyen van. A megnyitó után Herczegh Anita nyitotta meg a véradók sorát.

Olvasd el ezt is!

Hemokromatózis – Segíthet a véradás

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.