Vége a COVID miatti kedvezményeknek!

A COVID-járvány miatti veszélyhelyzet megszüntetése nyomán mától már csak érvényes jeggyel vagy bérlettel használhatják a BKK járatait a járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi, szociális és rendvédelmi dolgozók is.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felhívta a figyelmet: kedden lejár a veszélyhelyzet ideje alatt a járvány elleni védekezésben részt vevő egészségügyi dolgozóknak és hallgatóknak, szociális  dolgozóknak, közszolgálati tisztviselőknek, rendvédelmi és honvédelmi hivatásos állomány tagjainak utazási kedvezményéről szóló kormányrendelet hatálya – közölték.

villamos, busz, tömegközlekedés, telefon

Fotó: 123rf.com

Hamarosan újabb fontos időpontra kell figyelni: már csak június 30-ig érvényesek a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt lejárt okmányok, köztük a személyi igazolványok, a jogosítványok, útlevelek és a forgalmi engedélyek.

Számos olyan élethelyzet van, ahol a lejárt okmányok kellemetlenséget jelentenek, így például a banki ügyintézésnél, a postákon az ajánlott levelek átvételénél, a patikákban bizonyos gyógyszerek kiváltásánál, autóvezetésnél, külföldi utazásoknál, valamint a közösségi közlekedés bérletvásárlásainál.

Ezért fontos, hogy aki érintett, minél előbb újítsa meg a 2022. május 31-e előtt lejáró személyi okmányait (személyi igazolványát, jogosítványát, útlevelét) a kormányhivatalokban, míg akiknek a műszaki engedélye járt le, azoknak a gépjármű vizsgaállomásokat kell felkeresniük.

Olvasd el ezt is!

COVID – Újabb szigorítás: jön a tömeges tesztelés

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.