Változás a patikákban – Netes rendeléskor gyógyszert nem szállíthat ki bárki

Módosul a csomagküldési szolgáltatás

A patika sem marad teljesen a régi: a 2022. január elsején hatályba lépett törvénymódosításnak megfelelően e naptól kezdve csak gyógyszerészek vagy szakasszisztensek szállíthatnak ki vény nélküli készítményeket internetes rendelés esetén.

Jelentős változás történt 2022. január 1-jén a patikákban is. A gyógyszerek csomagküldésének menete megszűnik egy decemberben elfogadott törvénymódosítás miatt.

Így az újév napjától kezdve már csak gyógyszerészek vagy szakasszisztensek szállíthatnak ki olyan gyógykészítményeket, amelyek vény nélkül kaphatók és interneten lettek megrendelve. Ennek eredményeképpen az elmúlt év végén több patika készletkisöprést indított – számolt be róla az enpenzem.hu.

Fotó: 123rf.com

Mindez lényegében azt jelenti, hogy a csomagküldési szolgáltatás a gyógyszerek tekintetében megszűnik az interneten. A csomagküldést ki kell vezetni a rendszerből, a házhoz szállítást és az interneten történő gyógyszerrendelést teljesen újra kell gondolni – vélekedik a Magyar Gyógyszerészeti Kamara (MGYK) elnöke, Hankó Zoltán.

A rendelés lehetséges, de az átvételt helyben, a patikában kell bonyolítani.

Amennyiben nem gyógyszerről van szó, a termékeket továbbra is házhoz viszi a futárszolgálat, vagy csomagponton is át lehet azt venni. Vagyis, vitaminokat, teszteket, kozmetikumokat, tápszert a patikákból változatlanul lehet így vásárolni – mutatott rá az enpenzem.hu.

Olvasd el ezt is!

Megnégyszereződtek a gyógyszerigények a normál forgalomhoz képest

Forrás: https://napidoktor.hu/index.php


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.