Újra fokozódik a hőség, kedden várható enyhülés

A következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés, óriási hőség várható. A kedden érkező hidegfront mérsékelheti a kánikulát.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délutáni videójában Csonka Tamás meteorológus elmondta: a péntek éjszaka érkezett hidegfront fokozatosan feloszlik és ismét szárazabb, afrikai eredetű léghullámok érik el a térséget.

Vasárnapra virradó éjjel 12 és 22 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, a Dunántúlon mérhetik az alacsonyabb értékeket. Napközben sok napsütés várható, 30 és 36 fok közötti maximumok valószínűek. Keleten fordulhat elő – kis valószínűséggel – zápor, zivatar.

hőség, meleg, kánikula, ventilátor

Ezzel együtt vasárnap strandidő lesz. Csonka Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy az UV-sugárzás a nagyon erős, akár az extrém szintet is elérheti.

A jelenlegi – a meteorológus elmondása szerint bizonytalan – előrejelzés szerint 38-39 fokos maximumokkal hétfőn várható a tetőzés. Majd kedden záporokkal és zivatarokkal hidegfront érkezik, amely szerdán érheti el az alföldi térséget is.

Az országos tisztifőorvos jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást.

Olvasd el ezt is!

Veszélyben a házi kedvencek – Így védd őket a hőségben

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.