Újévi babák – Kisfiúk születtek hazánkban elsőként 2023-ban

Zalaegerszegen éjfél után 35 másodperccel született kisfiú lett az első újévi baba 2023-ban az országban, az állami intézményekben. A gyermek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban jött a világra.

A Závennek elnevezett kisfiú 48 centiméterrel, 2840 grammal, császármetszéssel jött a világra. A 34 éves édesanyjának ő a második gyermeke.

újévi baba - Zegerszeg

Záven Zalaegerszegen – Fotó: MTI

A fővárosban is egy kisfiú, Zente született elsőként. A Péterfy Sándor Utcai Kórház-rendelőintézet tájékoztatása szerint Zente nulla óra 8 perckor született 3440 grammal és 55 centivel, természetes úton. A kisfiú a család első gyermeke, édesanyja 21 évesen szülte.

újévi baba - Bp2

Zente a Péterfy Sándor utcai kórházban – Fotó: MTI

 

 

A Semmelweis Egyetemen éjfél után 14 perccel jött világra a  Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén az első kisbaba 2023-ban. A kisfiú 4140 grammos súllyal és 54 centiméterrel természetes úton született a család harmadik gyermekeként, egy kisfiú és egy kislány testvéreként. Az édesanya, Cservenné Czirják Regina december 31-re volt kiírva a babával. Elmondása szerint könnyű szülése volt. A kisfiú a Zente Máté nevet kapta. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján 2023. január 1-jén reggel 7 óráig összesen hat baba született.

újévi baba - semmelweis egyetem

Zente Máté a Semmelweis Egyetemen – Fotó: MTI

Olvasd el ezt is!

Újabb éveket kapott a babaváró hitel

 

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.