Új helyszínen csap össze Pest és Buda

Hatalmas sikerrel megrendezett Pest-Buda non-stop sportfesztiválok szervezői 2013. június 8-9. között 10 év után újból lehetőséget adnak a főváros lakóinak, hogy eldöntsék: Pest vagy Buda a sportosabb városrész.

Az árvízveszély miatt változott az esemény helyszíne, ám az elhivatott résztvevőket a rendkívüli helyzet sem rettenti el a megmérettetéstől.

A III. Pest Buda non-stop Sportfesztivál monstre szabadidős sportesemény szervezőgárdájának első számú célja, hogy valódi hagyományt teremtsen a városrészek egymás elleni non-stop sportvetélkedése kapcsán. Az első két fesztiválon ugyanis több mint 10.000 sportszerető fővárosi lakos tapasztalta meg az exkluzív (Pest-Buda, non-stop) lebonyolítási forma a szépségeit.

A III. Pest-Buda Sportfesztivál helyszíne a Hajógyári-sziget lett volna, melyet azonban az árvíz készültség miatt lezártak. A szervezők a XII. kerületi Hegyvidék Önkormányzat támogatásának köszönhetően gyorsan új helyszínt találtak az esemény számára. A III. Pest-Buda Sportfesztivál így a XII. kerületi Arany János Gimnáziumban (1124 Budapest, Meredek utca 1.) kerül megrendezésre.

Az új helyszín tömegközlekedéssel is könnyen elérhető a főbb budapesti csomópontokról:

– Örs vezér tere: M2-vel az Astoriáig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.

– Kőbánya-Kispest, Népliget: M3-mal a Ferenciek teréig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.

futball1

– Óbuda, Bogdáni út: 86-os busszal a Rudas Gyógyfürdőig, onnan át kell sétálni az Erzsébet híd budai hídfő buszmegállóig, majd 8-as busszal a Vas Gereben utcáig.

A Vas Gereben utcai buszmegállótól pedig mindössze 4 perc sétára található az Arany János Gimnázium.

Az időpont változatlan, június 8-án és 9-én is 9.30-tól 18.00-ig várják a sportolni vágyókat.

A következő versenyszámokban mérhetik össze erejüket: kispályás futball, tollaslabda, asztalitenisz, hetes rúgó verseny, fejelő verseny, dekázó verseny. Az egyes versenyekre még mindig lehet nevezni, e-mailes, telefonos formában, valamint az esemény napján, a rendezvény helyszínén is.

Egy csapat, illetve versenyző vagy Pest, vagy Buda csapatába nevezhet lakhelye, illetve a képviselt intézmény, szervezet, cég székhelyének elhelyezkedése szerint. Az egyes csapatok, valamint egyéni versenyzők városrészüket képviselik, s elért eredményeik annak pontjait/góljait gyarapítják, így 2013. június 9-én 18.00 órára eldől, hogy Pest vagy Buda a sportosabb városrész.

A városrészek versengése mellett természetesen az egyéni és/vagy csapat eredmények is értékelésre kerülnek minden meghirdetett versenyszámban, tehát lehetőség van vetélkedni a „Budapest legjobbja” címért is.

Forrás: