Szlávik: ekkor érhetjük el az ötmillió beoltottat

A nyájimmunitáshoz el kell érni a hat-hétmillió beoltottat, tehát még sok embernek kell úgy döntenie, hogy felveszi az oltást.

Szlávik János elmondta, hogy ehhez a következő fontos lépcsőfok az ötmillió beoltott elérése.

“Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat” – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az M1 aktuális csatornán.

“A cél az, hogy minél több ember legyen beoltva. Én úgy gondolom, hogy Magyarország ebben jól halad, és nagyon bízom benne, hogy a következő hetekben nem fog lassulni a védőoltási kedv” – fogalmazott az infektológus.

Dr. Szlávik János – Fotó: MTI

Bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

A vírus indiai mutációjáról Szlávik János azt közölte, ez azért veszélyes, mert sokkal jobban terjed, mint a korábbi változatok, de jó hír, hogy az oltások ez ellen is védenek valamilyen mértékben.

A mutációk olyan emberekben alakulnak ki, akik valamilyen immunhiányos állapotban vannak. A védőoltásoknak viszont nincs közük az újabb és újabb mutációk kialakulásához – tette hozzá.

Koronavírus: További oltásokra is szükség lesz?

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.