Szétválasztott bangladesi ikrek egyikén sürgős műtétet kellett végrehajtani

A szétválasztott bangladesi ikrek egyikén sürgős műtétet kellett végrehajtani – közölte a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány.

A fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikreket (Rukiát és Rabiát) 33 órás maratoni műtéttel választotta szét a Cselekvés alapítvány magyar orvoscsapata 2019. augusztus 1-jén és 2-án.

Az alapítvány közleménye szerint az ikerpár egyik tagján, Rabián kellett sürgős műtétet végrehajtani márciusban, mert a kislány homlokán kiterjedt seb keletkezett. Az ellátása során az implantátum és a környező szövetek rekonstrukciója is megtörtént. Hozzátették: a sikeres műtéti szakaszt követően így remélhetőleg biztonsággal elvégezhető lesz Rabia 2020 nyarára tervezett koponyacsontpótlása.

Csókay András idegsebész, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapatának vezetője – Fotó: MTI

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2002 óta tevékenykedik a magyar egészségügyi ellátórendszer minőségének javítása érdekében. A koronavírus-járvány idején 38 kórházi ágy biztosításával és egészségügyi önkéntesek szervezésével segíti a megfertőződött betegek hazai ellátását az alapítvány.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  Rabiának is gyógyulást kívánok
  Reméljem ő is felépül hamarosan….
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.