Szalmonellafertőzés – Több mint 40 gyereket hazaengedtek

A szalmonellafertőzés miatt megbetegedett hajdúsámsoni iskolások közül egyre többen hagyhatják el a debreceni gyermekklinikát és a Kenézy egyetemi kórházat – közölte a Debreceni Egyetem (DE).

M. Tóth Ildikó tájékoztatása szerint a baktérium okozta tünetek miatt az elmúlt hat napban több mint 80 beteg érkezett a két intézménybe. Hétfő óta több mint negyvenen térhettek haza és csökkenő tendenciát mutat az új betegek száma is: hétfőn hat, kedden pedig négy gyermeket vettek fel. A kórházi ellátás alatt állók közül senki sincs súlyos, életveszélyes állapotban.

Fotó: MTI

Korábbi sajtóértesülések szerint a hajdúsámsoni II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lettek tömegesen rosszul. A hajdú-bihari kormányhivatal azonnal étel- és tisztasági, illetve járványügyi diagnosztikai vizsgálatokat rendelt el az ügyben.

Az iskola épületét fertőtlenítették. A tömeges megbetegedés miatt nem rendeltek el iskolaszünetet, a konyha is működik – jelezte korábban a sajtónak Bujdosó Tibor iskolaigazgató.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.