Stresszes, kaotikus vagy has-típusú? Ettől függ a vérnyomás!

A magas vérnyomás korunk egyik népbetegsége, rengetegen szenvednek tőle. Kiváltó oka legtöbbször életmódunkban keresendő: lehet helytelen táplálkozás, magas sóbevitel, munkahelyi stressz, mozgás- vagy alváshiány. A most megjelent praktikus könyv elején egy egyszerű teszt kitöltésével azonosíthatjuk, hogy melyik magasvérnyomás-típushoz tartozunk, ezt követően tudományosan megalapozott, személyre szabott programunkat követve csökkenthetjük magas vérnyomás okozta tüneteinket.
A magas vérnyomásos betegek hozzávetőlegesen egyötöde a stresszes típushoz tartozik. Ők rendszerint soványak, akik minden feladatukat tökéletesen teljesítik. Szívesen vállalják magukra a felelősséget (vagy sorscsapások miatt kénytelenek magukra vállalni), és sokszor többet várnak el önmaguktól, mint szabadna. Ritkán elégedettek, gondolataik főként a gondok-bajok körül forognak. Így a számukra meghatározott alapprogram lényege a lassulás, megnyugvás és töltekezés. A könyv egyik gyakorlati tanácsa szerint az érintetteknek ügyelnie kell arra, hogy munkájukban következetesen tartsanak szünetet, és esténként lazítsanak sétával, zenehallgatással vagy egy megnyugtató fürdővel.
A has-típusú emberek szinte mindenben a stresszes típus ellentétei: testfelépítésük inkább telt/túlsúlyos, kissé tunyák, de kedvesek, szórakoztatóak. Semmi nem hozza ki őket a sodrukból, a stressz minden fajtáját jól tudják tompítani. Inkább megtartják maguknak érzéseiket, magukba fojtják a negatívumokat. Programjuk alapkövei a cselekvés, a megvalósítás és az érzékelés. Ha ebbe a csoportba tartozunk fontos, hogy ne vállaljuk túl magunkat, és főként sovány húsokat fogyasszunk. És bármennyire is tiltakozunk ellene, igyekezzünk sportolni!
vernyomas konyv
Azok, akik a kaotikus típusba tartoznak, nem tudnak rendszert vinni az életükbe. Rendszertelenül esznek, alszanak, változékony életet élnek. Kreatívak, szinte megállás nélkül tevékenykednek, nem tudnak szünetet tartani. Emiatt a nekik meghatározott alapprogram szerint legfőbb feladatuk a jó szervezés, a helyes ütemezés és a középút megtalálása. A kaotikus típusú embereknek elsődlegesen azt tanácsolják a szerzők, hogy igyekezzenek állandó ritmus szerint élni, és naponta egyszer szakítsanak időt a nyugodt étkezésre.
A jól felépített, gyakorlatban bevált programok segítségével változtathatunk életmódunkon, megfelelő táplálkozásmódot alakíthatunk ki, hasznos tippeken és magas vérnyomásos betegek valós élménybeszámolóin keresztül javíthatunk tüneteinken, hogy a lehető legteljesebb életet tudjuk élni.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.