Röntgenfilmet vegyenek!

Központosított röntgenfilm-értékesítést indít a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztés Intézet (GYEMSZI).

Az akció célja országos szinten összefogni a selejtezett röntgenfilmek hasznosítását, a bevételből pedig a kórházak diagnosztikai eszközparkját fejlesztik majd – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a programban – amelyhez minden, röntgenfilmkészlettel rendelkező egészségügyi intézmény csatlakozhat – a legjobb értékesítési feltételek elérésére törekszik a GYEMSZI. A nagy tételben eladásra kínált röntgenfilmek esetén szélesebb körű érdeklődés és jelentős árverseny várható – tették hozzá.

stroke10

A konstrukcióban az egyes intézményektől elszállított röntgenfilmek eladásából befolyó bevétel az adott intézményt illeti, a leadott mennyiség szerinti elszámolás alapján. Az összeg a digitális képalkotó diagnosztika modernizálására és a tevékenységhez kapcsolódó infrastruktúra részbeni fejlesztésére fordítható.

A közlemény értelmében a GYEMSZI koordinálja országos szinten a leselejtezett röntgenfilmek értékesítését, a begyűjtést és az elszállítás teljes körű lebonyolítását. Az intézmény feladata a nyilvános pályázat kiírása, a jelentkezők versenyeztetése, a szerződések elkészítése és megkötése is.

Egy törvénymódosítás teszi lehetővé, hogy a képalkotó diagnosztikai felvételeket harminc év helyett tíz év után selejtezzék az egészségügyi szolgáltatók.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.