Rémisztő hírek a koronavírusról – nem fog eltűnni

Fölösleges arra várni, hogy eltűnik, előbb-utóbb mindenkit megtalál ez a vírus.

A virológus mindenkinek az oltást javasolja, és valószínűsíti, hogy visszatér az az idő, amikor maszkot kell hordanunk, és az is, amikor távolságot kell tartanunk, mert csak így lehet megvédeni az oltatlanokat.

Nemcsak vírushordozók lehetnek a gyerekek, ők is megbetegedhetnek és még a tünetmenteseknél is kialakulhatnak a későbbiekben szövődmények.

Rájuk a legveszélyesebb az új koronavírus hullám

 

“Ez a vírus azért különleges, mert az emberiség nagy része még most sem immunizált ellene, mert vagy nem találkozott ezzel a vírussal vagy nincs vakcinázva ellene, tehát fogékony rá. Ezért van most nyáron is járványhullám”

– mondta az InfoRádióban Kemenesi Gábor.

maxresdefault_1

“A világ döntő többsége még a közelébe se került a normális átoltottsági szintnek, az emberek jó része még nem fertőződött át, szóval bőven van még mozgástere a vírusnak, és ez az, ami kibillentheti a szezonalitást”

 

– mondta a szakember.

“Fölösleges arra várni, hogy eltűnik, előbb-utóbb mindenkit megtalál ez a vírus. A legokosabb, amit tehetünk, hogy minél hamarabb vakcina által immunizálódunk a vírusra”

– mondta Kemenesi.

“A delta variáns Indiából indult, az aktív terjedési gócokban, ahol nagyon terjed a vírus, nagyon nagy a statisztikai az esélye annak, hogy létrejön egy, a vírus számára jobb tulajdonságokkal bíró újabb variáns” – tette hozzá a virológus.

Forrás: nuus.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.