Precíziós gyógyászati központ épül

Várhatóan 2026 végére készül el Bécsben az Eric Kandel precíziós gyógyászati központ, amely a napokban kapott zöld utat a bécsi közgyűlés egészségügyi bizottságától. A jövő gyógyászati trendjét, a személyre szabott orvoslást lehetővé tévő intézményt az osztrák állam és az Európai Unió helyreállítási eszközeiből finanszírozzák.

A személyre szabott gyógyászatot a Bécsi Orvosi Egyetem klinikáin már számos területen napi szinten alkalmazzuk” – mondja Markus Müller, a MedUni Wien rektora annak kapcsán, hogy a bécsi közgyűlés egészségügyi bizottsága a napokban egyhangúlag megszavazta az Eric Kandel precíziós gyógyászati központ létrehozását.

„Az Eric Kandel Instituttal olyan infrastruktúra jön létre, amely révén Bécs megerősítheti pozícióját a precíziós gyógyászat nemzetközi térképén. A kutatóintézetben olyan technológiákat szeretnénk koncentrálni, amelyek jelentősen elősegítik a precíziós gyógyászati projektek tervezését és megvalósítását. Az intézet célja – az orvosi innováción túl -, az újítások és új módszerek átültetése a gyakorlatba, valamint a munkahelyek megőrzése. És természetesen a bécsiek lehető legmagasabb minőségű orvosi ellátásának biztosítása” – teszi hozzá.

Eric Candel Institut

Az Eric Kandel precíziós gyógyászati központ a Bécsi Orvosi Egyetem, a MedUni Wien kampuszán, a Bécsi Általános Kórház (AKH) területén épül fel több mint 6.000 négyzetméteren és várhatóan 2026 végére készül el. Mivel a terület tulajdonosa Bécs Városa, a város lesz a kutatóintézet építtetője. A mintegy 90 millió eurós beruházást az osztrák állam és az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi eszközeiből (RRF) finanszírozzák. Ha elkészült az épület, a város – ellentételezés nélkül – 99 évre az orvosi egyetemre ruházza át a tulajdonosi jogokat.

A precíziós gyógyászati központtal Bécs megteremti a feltételeit a személyre szabott terápiák kutatásának, ami a jövő trendje az orvoslásban. 

Olvasd el ezt is!

Új fejlesztések a hévízi reumakórházban

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.