Összefogás az árvíz károsultjaiért

Több rendezvény szervezője is jelezte az Ökumenikus Segélyszervezetnél, hogy napokban megtartandó alkalmukon az árvíz miatt veszélyben lévők megsegítésére szeretnének pénzadományt gyűjteni.

Mind a gödöllői Grassalkovich-kastélyban tartandó Koronázási hétvége, mind a Central European Days programjainak szervezői hangsúlyozták: fontosnak tartják, hogy vendégeiknek lehetősége legyen eseményeiken is csatlakozni az összefogáshoz.

A Segélyszervezet példaértékűnek tartja a rendezők kezdeményezését és köszönettel fogad további felajánlásokat munkája támogatására.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az elmúlt napokban több szociális intézmény kitelepítésében, lakóinak élelmezésében és megfelelő higiénés körülményeinek biztosításában vett részt.

Számos Duna menti településnek juttatott szivattyút, továbbá több száz önkéntest szervezett a védelmi vonalak kiépítéséhez, megerősítéséhez.

arviz_vasut1
Fotók forrása: Máthé Zoltán, MTI – Veszélybe kerülhet a vasúti közlekedés Pest megyében

Az összefogáshoz a www.segelyszervezet.hu oldalon online adományozással is lehet csatlakozni, csekket a 06 (1) 205 39 55-ös telefonszámon lehet kérni, átutalással pedig a 11705008-20464565-ös számlaszámra, "árvíz" megjelöléssel lehet eljuttatni az adományokat!

A Segélyszervezet árvízi segélyprogramját péntek éjfélig még a 1353-as adományvonalon is lehet hívásonként 250 forinttal támogatni. Az adományvonal ezen időponttól a veszélyhelyzet idejére ideiglenesen felfüggesztésre kerül, és elindul a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács tagszervezeteinek közös gyűjtése a 1357-es számon.

Az Ökumenikus Segélyszervezet folyamatosan várja önkéntesek jelentkezését is [email protected] címen.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.