Nyáron is szükség van a véradókra

Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt! – ezzel a szlogennel szólít véradásra a Magyar Vöröskereszt a nyári hó napokban.

A nagyobb fesztiválok és rendezvények mellett kiemelten fontosak a munkahelyi véradások is ebben az időszakban.

Itt a nyár, a szabadságolások időszaka. Ilyenkor különösen fontos, hogy minél többen jelenjenek meg a véradásokon. A Magyar Vöröskereszt a hétköznapok mellett, a hétvégéken is várja a véradókat a nagyobb városi rendezvényeken és fesztiválokon is. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet emellett több hazai vállalatnál is véradó napokat szervez.

A munkahelyi véradásoknak több elkötelezett támogatója is van a hazai kis és nagyvállalatok körében. Közéjük tartozik egy hazai hitelfolyósító vállalat is. A vállalat immár két éve rendszeresen lehetőséget biztosít munkavállalóinak, hogy vért adjanak. 2012-ben a közel 1200 véradó nyújtotta a karját, hogy segíthessen a rászorulóknak, idén pedig immár 12 helyszínen több mint 400 önkéntes adott vért.

veradas4

A pénzügyi vállalat a közvetlen segítség mellett a véradási kultúrát is igyekszik népszerűsíteni a munkatársai körében, hiszen sokan vannak, akik különböző okokból nem adhatnak vért, de ismerőseik és családtagjaik segíthetik a kezdeményezést.

A vállalat munkatársai legutóbb a véradással kapcsolatos ismereteiket tesztelhették és fejleszthették, illetve a kreativitásukat is kipróbálhatták egy versírópályázaton, ahol előre meghatározott szavakból kellett rímeket faragniuk a véradásról.

A lakóhelyhez legközelebbi véradásokról a www.veradas.hu oldalon tájékozódhatnak a segíteni vágyók. A véradáshoz szükséges a személyi igazolvány, lakcím -és TAJ-kártya is.

„Nyáron is szükség van Rád! Adj vért, adj esélyt!”

Forrás: