Nézd te is Lóti és Futi kalandjait!

Új mesesorozatot indít a közmédia; a gyerekek jövő hétfőtől láthatják Lóti és Futi, a két barát bábfiguráit az M2-es csatornán – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.

A közlemény szerint a Lóti és Futi című miniszitkom (rövid epizódokból álló szituációskomédia-sorozat) igazi műfaji újdonság, és várhatóan az óvodás, kisiskolás gyerekek nagy kedvence lesz.

A felnőtt színészek által életre keltett két bábfigura külseje leginkább az óvodás gyerekrajzokra emlékeztet, "színesek, vidámak, szerethetőek, és bár sokat vitáznak, alapvetően jó barátok" – írták.

Minden epizód egy-egy meghatározott szituáció köré épül fel vicces párbeszédekkel, ugyanakkor tanulhatnak is belőle a gyerekek. A meséket úgy állították össze, hogy a 4-5 éveseknek is érthetőek legyenek, de a 6-9 éves vagy esetleg az idősebb korosztály is szórakoztatónak találja.

boldogsag4

Csortos Szabó Sándor producer szerint az új sorozat különlegessége, hogy a jeleneteket virtuális háttérben rögzítik néhány kellékkel a stúdióban, és utómunkában kerül mögéjük a világ, amelyben élnek.

Az újszerű megoldáson negyventagú csapat dolgozott. Az animációs csoport vezetője Huszár Dániel, a stúdióban megépített látványért pedig Klimó Péter felelt.

A négy író, Divinyi Réka, Huszár Péter, Kormos Anett és Szabó Virág csupa olyan, gyerekeket foglalkoztató témák köré fűzte a 3-6 perces történeteket, mint például a cipőfűzés, az esti lefekvés, a csúfolódás, egy testvér születése a családban, az ovis szerelem, a hiszti vagy a lámpaláz.

A két jó barát bőrébe bábszínészek bújtak; Mátyás Zoltán személyesíti meg a bumfordi, csetlő-botló Lótit, a rendszerető, gyors felfogású, de kissé cinikus Futit pedig Érsek-Csanádi Györgyi jeleníti meg.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.