Nehéz lesz kibírni ezt a frontot!

Ma egy lassú, de markáns hidegfront halad át hazánk felett, ami szinte bárkinél okozhat kellemetlen tüneteket. Egy nagyon megterhelő nap vár ránk, átmenetileg extrém terhelésre számíthatunk!

Vasárnap hidegfronti hatás érvényesül, ami nem csak a frontérzékenyeknél okozhat panaszokat, hanem másokat is megvisel.

A hirtelen változás megterhelő lehet a szervezete számára, különösen akkor, ha szív- és érrendszeri betegségekkel, illetve vérnyomáspanaszokkal küzd – ekkor nagy eséllyel tapasztalhat kellemetlen és egyben erős tüneteket. Többfokos lehűlés kezdődik, estétől az ízületi bántalmakkal élőknél is egyre erősebben jelentkezhetnek a jellemző tünetek. Emellett jelentősen fokozódik a görcshajlam is, az izom- és hasi görcsök mellett a kismamáknál is felléphetnek erőteljesebb görcsök – amennyiben az érintettek közé tartozik, mindenképpen kerülje a megerőltető tevékenységeket!

Javasolt megnövelni a magnézium-bevitelt, például olajos magvakkal, dióval, mandulával. Elengedhetetlen a sok folyadék, lehetőleg a tiszta víz vagy borsmenta tea fogyasztása.

Itt vannak a tanácsok front esetére! Kattintson ide!

A kellemetlenül szeles időben jelentősen csökken a hő- és a komfortérzet, az előző napokhoz képest drasztikus hőmérséklet-csökkenésre kell számítani! Nyugaton a megfázásveszély is fennáll.

A levegő pollentartalma a rossz időnek köszönhetően csökken, a csapadék kimossa a virágport. Az UV-sugárzás csak a tartósabban napos tájakon lesz számottevő, többnyire inkább mérsékelt marad.

A közlekedést sokfelé nedves útburkolat nehezíti, megnövekszik a féktávolság, nehezebben irányítható a gépkocsi. Az erős, viharos szél miatt csökken a menetstabilitás, valamint letört faágak, kisebb tárgyak is az úttestre kerülhetnek, fokozott lesz a balesetveszély! Zivatarok, felhőszakadás is kialakulhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.