Napos idő várható

Kedden északkeleten csökken, nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órára kisüt a nap.

Az időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkság északi része, valamint az Alpok és a Földközi-tenger középső területe fölött anticiklon alakítja az időjárást. A magasnyomás területén a pára- és ködfoltok feloszlása után változóan felhős az ég, néhány órára kisüt a nap, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés. Kontinensünk északi, északnyugati és keleti tájai fölött ciklonok örvénylenek.

Emiatt a felsorolt térségben és ciklonokhoz tartozó frontok mentén erősen felhős az ég, és több helyen fordul elő csapadék, északon, északkeleten havazik, másutt inkább az eső esik. A legmagasabb nappali hőmérséklet Európa nagy részén 10 fok alatt alakul, de a Skandináv-félszigeten és a Kelet-európai-síkság északi területein sokfelé már napközben is fagy.

Szárazföldünk nyugati és déli vidékein enyhébb az idő, ott a kora délutáni órákra általában 11 és 18 fok közé melegszik fel a levegő, sőt a Balkán-félszigeten 20, 27 fokot is mérnek.

Szerda estig a Kárpát-medence fölé szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek, erősödik a nappali felmelegedés.

Várható időjárás szerda estig:

Kedden északkeleten csökken, nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, emellett néhány órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem valószínű.

Éjszaka mindenütt csökken a felhőzet, azonban többfelé ködfoltok képződnek. Szerdán a ködfoltok feloszlása után kevés lesz a felhő, napos idő várható, csak délután délnyugaton növekszik meg a fátyolfelhőzet.

Estig csapadék nem lesz, késő este délnyugaton néhol eső már kialakulhat. Kedden a délnyugati, szerdán a délkeleti szél helyenként megélénkül, szerda este néhol megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 7 és 12 fok között alakul, de északkeleten és a főváros környékén ennél hűvösebb lesz.

Forrás: