Mi is az a jeges mámor?

A jégtánc visszatért, és milyen jót tesz! Tíz ok, amiért érdemes ezt a sportot választanunk.

Az ötvenhárom éves sztáredző, Doreen Hoppe szerint számos előnye van a helyi jégpálya felkeresésének. ?Korcsolyázás közben minden tagunk mozog a fejünk búbjától a láb-és kézujjak hegyéig, ezért az egész testet feszesebbé varázsolja.? ? mondta.

Tíz ok, amiért mindenkit vár a műkorcsolyázás:

1. Fogyás: egy óra korcsolyázás nagyjából négyszázötven kalóriát éget el, ami megfelel egy nagy tányér sajtos tésztának, vagy egy adag pudingnak. Ez a sport tehát segít leolvasztani a kilókat.

2. Izületek: hajlékonyabbak lesznek az izületek, és kevésbé viseli meg őket, mint például a futás.

3. Lábak: ez a sport fejleszti a láb izomzatát, a belső combot, a térdínt és a farizmokat. Doreen szerint: ?Nagyon széppé formálja a lábat. A bonyolultabb ugrások és emelések végrehajtásához meglehetősen nagy erőkifejtés szükséges, de így sokkal szórakoztatóbb, mint az edzőteremben.?

4. Egyensúly: a korcsolyázás ezen is javít. Erőfeszítésbe telik, ha valaki ki akar egyenesedni a jégen. Erősíti a hasizmokat is, szebb lesz tőle a testtartás is.

5. Fiataloknak és időseknek egyaránt ajánlott: Doreen a három éves kisgyerekektől a nyolcvanéves aggastyánokig mindenféle korosztályt oktat. ?Ezt az egész család együtt élvezheti. Nincs korhatár.? ? jelentette ki.163676. Agytorna: a korcsolyacipő felkötésével a mentális egészség is javul. Nagyon erős összpontosításra van szükség, igénybe veszi a koordinációs képességet, a memóriát. Az elmét ugyanúgy edzi, mint a testet.

7. Bőr: a jég a bőrbe dörzsölve megelőzi a ráncosodást. ?Profiként napi huszonnégy órát töltök a jégen. Nagyon jót tesz a bőrnek. Mindig elismerő bókokat kapok, hogy milyen fiatalnak nézek ki.? ? dicsekedett a sztáredző.

8. Egészséges szív: a korcsolyázástól jobb lesz a keringés, egy intenzív edzés kiváló a szívnek és a tüdőnek egyaránt. ?Ugyanolyan jó, mint a kocogás. Minden egyes körrel javul az állóképesség.? ? magyarázta Doreen.

9. Stressz: a gyakori testedzéssel legyőzhető. Ahogy az ember siklik a jégen, endorfin szabadul fel, és kerül a véráramba. Ettől boldogságot érez a sportoló, pozitívan hat a közérzetére.

10. Annyi a náthának: a korcsolyázás erősíti az immunrendszert. Minél többet csúszkál valaki a jégen, annál könnyebben győzi le a vírusokat és fertőzéseket.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.