Meleg vagy, nincs gyerek

Az Egységes Oroszország (JeR) egyik parlamenti képviselője olyan törvénymódosítási javaslatot készít elő, amely megfosztaná a melegeket a szülői jogok gyakorlásától – írta csütörtökön a Kommerszant című orosz napilap internetes változata.

Alekszej Zsuravljov szerint a családjogi törvényt kellene megváltoztatni olyan módon, hogy az a "nem hagyományos szexuális magatartást" gyakorló embereket sújtsa. "Ha az egyik szülő saját nemével lép szexuális kapcsolatra, az hatalmas kárt okoz a gyermek tudatában" – olvasható a törvénymódosítási javaslat indoklásában.

csok_katt

A duma képviselője azt szeretné, ha a szabályozás azokra vonatkozna, akiknek a családja szétesett az egyik házastárs nem hagyományos szexuális kapcsolata miatt, vagy azokra a szülőkre, akik nem titkolják a saját nemük iránti szexuális vonzódásukat.
Az orosz törvényhozás alsóházában képviselőtársai a lap beszámolója szerint fenntartással fogadták Zsuravljov elképzelését. Olga Batalina, a család-és nőügyi bizottság alelnöke attól tart, hogy ez csak arra lesz indok, hogy a gyerekeket kiszakítsák a családból, holott a törvényhozók feladata az, hogy megteremtsék a gyermekek családban maradásának feltételeit.

Júliusban az orosz elnök aláírta azt a törvényt, amely megtiltotta, hogy egynemű párok fogadhassanak örökbe orosz gyerekeket – emlékeztetett a Kommerszant.

A családjogi törvény további módosítása a társadalom teljes ellenőrzését célozza, és "az állam azon vágyát, hogy bebújjon a polgárok ágyába" – bírálta a javaslatot Vagyim Prohorov jogvédő, aki szerint az orosz társadalom homofób, idegenkedik a homoszexuálisoktól, és a rendszer, amelynek nagyon kevés kártya marad a kezében, ezt meglovagolja".

Forrás: