Megviseli a szervezetet az időjárás változás

Kezdetben hazánk nagy részén derült vagy gyengén felhős lesz az ég, de északnyugat felől egyre többfelé erőteljes gomolyfelhő-képződés várható.

Délelőtt a Dunántúlon, kora délután a középső országrészben, késő délután, este már a Tiszántúlon is sokfelé kialakul záporeső, zivatar. Helyenként heves zivatar is előfordulhat viharos széllökések, jégeső és felhőszakadás kíséretében, nagyobb eséllyel a középső és a keleti országrészben. A délnyugati szél fokozatosan északnyugatira fordul, megerősödik, többfelé viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 34, 39, északnyugaton 29, 34 fok között valószínű. Késő este többnyire 19, 25 fok várható, keleten helyenként melegebb lehet.

Délutánig országszerte marad a hőség, ami sokunkat megviselhet, még egy egészséges szervezetet is. A hőstressz következtében a rosszullétek száma jelentősen megnő. Az éjszakai magas hőmérséklet miatt nyugtalanabbul alhattunk, emiatt fáradtabbak, levertebbek lehetünk. A nagy meleg a szív- és érrendszeri betegekre, az idősebb korosztályra jelent fokozott kockázatot. A déli időszakban lehetőleg kerüljük a tűző napsütést, és fokozzuk szervezetünk folyadékbevitelét! A délután északnyugat felől érkező erős hidegfront görcsös panaszokat, ingadozó vérnyomást, epilepsziás rohamot is kiválthat, emellett a szívinfarktus kockázatát is növeli.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.