Megtilthatják a munkábajárást az oltatlanoknak?

Gulyás Gergely: Jön a kötelező maszkviselés a tömegközlekedésben, kötelező lehet a cégeknél az oltás és látogatási tilalom lesz az egészségügyi intézményekben

A kormány döntése értelmében a munkaadók előírhatják a koronavírus elleni védőoltást a munkavégzés feltételeként, ha a dolgozók biztonsága ezt kívánja – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A kormány vizsgálja a harmadik oltás lehetőségét, illetve azt, hogy bizonyos területeken kötelezővé tegye az oltást – mondta a mai Kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a döntéseket Orbán Viktor ismerteti majd péntek reggel.

Ezt az állam mint munkaadó is érvényesíteni fogja, az önkormányzatoknál pedig a polgármester dönthet az oltás előírásáról – tette hozzá.

Fotó: 123rf.com

November 1-től maszkot kell viselni a közösségi közlekedési eszközökön – sorolta a kormány döntéseit, amelyeket a járvány fékezése érdekében hozott. Emellett látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben. A szociális intézményekben erről a vezető dönthet.

Hangsúlyozta: az intézkedések célja, hogy minél többen olttassák be magukat.

Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint azok, akik nem oltatják be magukat COVID-19 ellen, átlagosan 16-17 havonta számíthatnak arra, hogy újra megfertőződnek a koronavírussal.

COVID – Aki nem kapott oltást, ismét megfertőződhet

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.