Megérkezett Magyarországra a Moderna vakcinája

Megérkezett az első Moderna-vakcinaszállítmány Magyarországra. A Hungaropharma Zrt. gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat telephelyére vitték az oltóanyagot.

Az M1 tudósítása szerint első lépésben vitték a szállítmányt egy gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat telephelyére. A tájékoztatás szerint a 7200 vakcina, amely 3600 ember oltására elegendő, nem sokkal 10 óra után érkezett a budapesti telephelyre.

A vakcinát szállító kisteherautó hétfő délután 4 órakor indult Belgiumból, az autót rendőri felvezetés kísérte. A raklapnyi vakcinát folyamatosan monitorozzák, a benne lévő digitális hőérzékelő figyeli, hogy -25 Celsius-fokon maradjon az oltóanyag.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Amennyiben az átvétel során mindent rendben találnak a magyar hatóságok, a szállítmányt egy 2-3 négyzetméteres hűtőkamrában tárolják -25 Celsius-fokon addig, amíg eljut az oltóhelyekre. A csatorna nem megerősített információja szerint a Moderna-vakcinát az idősotthonok lakói kapják.

Feller Antal, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója azt nyilatkozta: amikor kiderült, hogy a Pfizer-BioNTech-vakcinát -70 Celsius-fokon kell tárolni, mélyhűtőparkot alakítottak ki, és ennek köszönhetően több millió vakcinát tudnak tárolni.

A kedden megérkezett Moderna-vakcinát -15 és -25 Celsius-fok között kell tárolni, erre jelenleg kisebb mennyiségben van kapacitás, de ezt a következő hetekben bővítik, hogy az oltóanyagból nagyobb mennyiséget tárolhassanak.

 

Forrás: Napidoktor.hu


Egy válasz

 1. Jáger László

  Nagyon örülnek az idős otthon lakói!!!
  2hét múlva érkezik a következő adag.
  Addig kell kibírni!!
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.