Ma kettős fronthatás várható

A kettős fronthatás miatt sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve álmatlanság, fáradékonyság. Ingadozhat a vérnyomás. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

Időjárás a fronthatás mellett

Napközben a zárt, összefüggő felhőzet fokozatosan délre helyeződik, a gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Kezdetben délen, délkeleten elszórtan eső, délután szórványosan zápor alakul ki. Az északnyugati szél napközben többfelé élénk, néhol erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet nagyrészt 1 és 6 fok között alakul, de az Északi-középhegység völgyeiben és néhol a Nyírségben 0, -3 fokra kell számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

idojaras7

Távolabbi kilátások szerdától szombatig:

Az időszak első felében nagyrészt erősen felhős lesz az ég, szerdán az ország déli harmadán többfelé eső is várható, majd naposra fordul az idő, péntektől csapadék már sehol sem valószínű.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének legfeljebb 10 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között várható, de szombaton már 10, 14 fok valószínű.

A hőmérséklet napi középértéke és eltérése a sokévi átlagtól (Budapest külterületén):

2016. március 20. 5,1 °C -0,6 °C

1871 óta ezen a napon Budapesten előfordult legmagasabb hőmérséklet: 23,1 °C (1990) legalacsonyabb hőmérséklet: -9,6 °C (1928)

Forrás: met.hu