Ma kettős fronthatás várható

Erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak a délnyugati és északkeleti tájakon lehet átmenetileg szakadozottabb a felhőzet.

Eleinte szórványosan, főként az ország északi, északkeleti felében valószínű kisebb eső, zápor, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, hó is hullhat. Napközben leginkább a Sopron-Szeged vonaltól északkeletre lehet számítani kis mennyiségű csapadékra, majd késő délutántól lehet elszórtan intenzívebb eső, zápor. Az ország északi harmadán fokozatosan erősödik a légmozgás, napközben már erős, több helyen viharos széllökésekre is számítani kell, eközben fokozatosan nyugatira, majd északnyugatira fordul az áramlás. A legmagasabb nappali hőmérséklet jellemzően 7 és 12 fok között várható, de északnyugaton és az Alpokalján ennél melegebb is lehet. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő.

Kettős fronthatás várható. Mindkét frontra érzékenyeknél előfordulhat fejfájás, migrén, illetve szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Erősödhetnek a gyulladásos fájdalmak, fokozódhatnak a reumatikus, valamint az ízületi panaszok. Csökkenhet a koncentráló képesség.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.