Közösségi portálok és a droghasználat

Sok szülő aggódik, mivel gyermekeik túl sok időt töltenek az elektronikus médiában elmerülve. Talán nem ok nélkül féltik gyermekeiket!

A Partnership for a Drug-Free America szervezet felmérésben több mint 1200 szülőt kérdeztek meg, és megállapították, hogy több mint egyharmaduk aggódik, mert a tévé (38 százalék), számítógépek (37 százalék) és a videojátékok (33 százalék) rontják a szülő és gyermek közti kommunikációt. A szülők több, mint egynegyede az új típusú médiumok miatt is aggódik, mint például a mobiltelefon (27 százalék), és a közösségi oldalak, mint a Facebook (25 százalék) és a Twitter (19 százalék).

A Kaiser Family Foundation korábban megjelent tanulmánya alapján kiderült, hogy a fiatalok (8-18 évesek) átlagosan 53 órát töltenek egy héten elektronikus média használatával. Megállapították azt is, hogy minél több időt töltenek ezekkel, általában annál boldogtalanabbak. Akik a legtöbbet használták az elektronikus eszközöket, általában rosszabbul is teljesítettek az iskolában.11047?Tudjuk, hogy a gyerekeket manapság rengeteg drog-és alkoholpárti üzenettel bombázzák dalszövegeken, filmeken, videojátékokon keresztül és még közösségi oldalakon is. Túl könnyen találunk olyan videókat gyerekekről, akik köhögés elleni gyógyszerrel vagy más háztartási termékkel kábítják magukat. Ezért fontos a szülők számára, hogy áttörjék a média zaját és hallassák hangjukat? – mondta Steve Pasierb, a Partnership for a Drug-Free America elnöke a szervezet sajtóközleményén.

Ezekről beszélhetünk az elektronikus eszközök használatával, bár ez nem olyan jó, mint a személyes beszélgetés, a szülők e-mailen, mobiltelefonon és sms-ben is elkezdhetik a beszélgetést kelletlen gyermekükkel. Érdemes pár üzenetet olyankor küldeni, amikor a tinédzser nagyobb valószínűséggel jut kábítószerhez és alkoholhoz, például iskola után, hétvégéken és a felügyelet nélküli időszakokban.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.