Koronavírus – Tízből egy spanyol már átesett a vírusfertőzésen

Tízből egy spanyol már átesett a koronavírus-fertőzésen – derült ki abból az országos reprezentatív vizsgálatból, amelynek előzetes eredményét a napokban ismertették Madridban.

A felmérés szerint a lakosság 9,9 százaléka, mintegy 4,7 millióan kapták el már a vírust, egyik fele az első, másik fele a második hullámban – részletezte az eredményeket Raquel Yotti, a kutatást irányító III. Károly egészségügyi kutatóintézet igazgatója.

A szakember emlékeztetett: a spanyol egészségügyi minisztériummal és a statisztikai hivatallal (INE) közösen már negyedik alkalommal tesztelték a lakosság átfertőzöttségét. A legutóbbi, nyáron közölt eredmény még 5,2 százalékos eredményt mutatott.

Marina Pollán, a spanyol epidemiológiai központ vezetője elmondta: a leginkább érintett spanyol területek Madrid, Kasztília-La Mancha, Kasztília és León tartományokban találhatók, ahol egy-egy megyében 18 százalékot meghaladó átfertőzöttséget találtak.

Fotó: 123rf.com

A legalacsonyabb, 5 százalék alatti eredményeket a Kanári-szigetek, Galicia, Valencia és Andalúzia több megyéjében igazolták a kutatás során használt szerológiai gyorstesztek.

A november második felében végzett felmérésben a felkért 95 ezer emberből több mint 51 ezren vettek részt. Négyezer ember kivételével ugyanazok, aki a korábbi három szakaszban is közreműködtek. A szakemberek jövő januárban és áprilisban is megismételik az átfertőzöttség-kutatást.

Az egészségügyi minisztérium adatai szerint a járvány kitörése óta több mint 1,75 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a dél-európai országban.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Egy válasz

 1. Jáger László

  …a járvány pedig tovább folytatódik….
  Nincs vége még a spanyoloknál sem!!
  Na persze MO sem kivétel!!
  Remélhetőleg nem ettől halunk +!!!!???…
  barátilag
  J.L.

  Válasz

Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.