Koronavírus – Európában máris elkezdték szállítani a Moderna vakcináját

A Moderna amerikai gyógyszergyár koronavírus elleni vakcinájának európai kiszállítása megkezdődött – közölte hétfőn a vállalat.

A világ egyik vezető logisztikai társaságának számító Kühne + Nagel juttatja el az Európai Unió és az Európai Gazdasági Térség országaiba az oltóanyagot.

Fontos mérföldkőhöz érkeztünk el, s büszkék vagyunk arra a szerepre, amelyet a Moderna vakcinája betölt a járvány elleni küzdelemben Európában” – hangsúlyozta Dan Staner, a cég európai, közel-keleti és afrikai régióért felelős elnökhelyettese.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Az oltóanyag európai szétosztása az elmúlt tíz év egyik legnagyobb logisztikai feladata lesz, amelyet a Modernának meg kell oldania. (…) Rendkívül hálás vagyok az összes partnerünknek, a beszállítóinknak és az Európai Bizottságnak a megkapott segítségért és támogatásért” – tette hozzá.

A Moderna vakcinájának forgalmazását január 6-án engedélyezte az Európai Bizottság az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlása alapján.

A vállalat legalább 600 millió adag védőoltást állít elő 2021-ben, 100 millió adaggal többet, mint amennyit korábban tervezett.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.