Kitüntetés a CT-vizsgálatok sugárdózisának csökkentéséért

Az Affidea, a fejlett képalkotó diagnosztikai eljárások, a járóbeteg- és daganatos betegellátás legnagyobb európai szolgáltatója örömmel jelenti be, hogy a vállalat nyerte az idei LaingBuisson diagnosztikai és alapellátási díját.

A LaingBuisson Awards az egyik legrangosabb díj az egészségügyben, amellyel a kiemelkedő minőségi sztenderdeket felállító és a saját kategóriájukat formáló vállalkozásokat ismerik el. Idén immár 17. alkalommal díjazták a kiemelkedő szakmai teljesítményt, az egészségügyi szolgáltatókra és tanácsadókra fókuszálva.

Az Affidea a betegbiztonságot szolgáló innovatív Dózismenedzsment Programjával nyerte el a díjat. A program keretében a vállalatcsoport havonta több mint 75 000 CT-vizsgálat információit elemzi, átlagosan 40%-kal csökkentve a CT-vizsgálatok sugárdózisát, így növelve a páciensek biztonságát, a magas képminőség fenntartása mellett, a pontos diagnózis érdekében.

A közelmúltban az Affidea magasabb szintre emelte a programot a DoseWatch szoftver 3.2-es verziójának bevezetésével – elsőként az Affidea Magyarország és Spanyolország központjaiban – amelyet az adatok áttekinthetőbb megjelenítéséért egy valós idejű üzleti intelligencia (BI) eszközzel kombináltak.

A projekt következő lépése a kontrasztanyag-adat-menedzsment, amelyben lehetővé válik az információk gyűjtése a kontrasztanyagbeadások klinikai körülményeiről, a jód dózis kockázati tényezőiről, korábbi nemkívánatos eseményekről, valamint az injekció részleteiről (kontrasztanyag típusa, mennyisége, injekciós protokoll). A kontrasztanyaghasználat nyomon követésének és optimalizálásának köszönhetően a cég minden páciensénél személyre szabhatja a kontrasztanyag-injekciót, elkerülve ezzel a felesleges kontrasztanyag beadást.

ct, mr

Guy Blomfield, a Felügyelő Bizottság elnöke és az Affidea vezérigazgatója kijelentette: „Megtiszteltetés, hogy átvehettem ezt a rangos díjat. Ez bizonyítja a szigorú klinikai protokollok és innovatív eszközök alkalmazása mellett tett erőfeszítéseinket és eredményeinket a kiemelkedő betegbiztonság érdekében. Szeretnék köszönetet mondani minden csodálatos csapatunknak, akik elkötelezetten dolgoznak a klinikákon, különösen a dóziscsökkentő programban résztvevő csapattagoknak a szenvedélyükért, az elkötelezettségükért és a színfalak mögött végzett kemény munkájukért. Ezzel a díjjal elismerték munkájuk igen magas színvonalát, és nem is lehetnék büszkébb.”

Dr. Alessandro Roncacci orvosigazgató alelnök hozzátette: „Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy tökéletesen megfelelünk a 2013/59-es Euratom-irányelvnek azáltal, hogy azonosítjuk a valós idejű eltéréseket, szabványosítjuk és optimalizáljuk a CT-protokollokat, miközben betartjuk a képminőség és a fokozott betegbiztonság aranyszabályait. 2023-ra ambiciózus terveink szerint bevezetjük a Dózismenedzsment Programunk új verzióját az Affidea összes leányvállalatánál, az összes országban, a legmagasabb betegbiztonsági szabványok iránti elkötelezettségünktől vezérelve.

Horváth Ágne,s az Affidea Magyarország ügyvezetője az elismerés kapcsán így nyilatkozott: „Az Év Diagnosztikai Szolgáltatója díj mellett egy újabb, rangos kitüntetésben részesültünk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az Affidea magyarországi egészségügyi központjaiban 10 évvel ezelőtt indult az a program, amelynek keretén belül mérni és szigorú szakmai protokollok betartásával csökkenteni kezdtük a pácienseket érő sugárzást a CT vizsgálatok esetén. A páciensek biztonságát szolgáló Dózismenedzsment Programunknak köszönhetően közel 50%-kal csökkentettük a CT vizsgálatok sugárdózisát. Dózistudatos működésünket az Európai Radiológusok Társaságának illetékes bizottsága a legmagasabb, 5*-os minősítéssel ismerte el valamennyi hazai CT laborunkra vonatkozóan. Célunk, hogy továbbra is kiemelkedő szakmai színvonal biztosításával, szigorú klinikai protokollok mellett és az innovatív eszközök hatékony kihasználásával tovább csökkentsük a vizsgálataink sugárterhelését.”

A díjátadó ünnepséget a független egészségügyi szektor több mint 1000 kulcsszereplőjének részvételével a Westminster Bridge Parkban tartották. Ez a díj az idén a második elismerés, amellyel az Affidea teljesítményét jutalmazták. Júniusban ugyanis a vállalat elnyerte az Év Diagnosztikai Szolgáltatója címet a HealthInvestor Awards 2022-n.

Olvasd el ezt is!

Hazánk Európa élvonalában a CT vizsgálatok sugárterhelésének csökkentése terén

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.