Kitört az új járvány COVID után

A Koreai-félszigetről jelentették a járvány első eseteit. Mutatjuk, hogy mit lehet tudni eddig az új kórról! Észak-Korea orvosi csapatot és járványügyi szakembereket küldött az ország egyik tartományába, ahol egy fertőző bélbetegség terjedése ellen küzdenek – jelentette vasárnap az állami média a Reuters cikke szerint.

Eddig legalább nyolcszáz olyan családot láttak el Dél-Hvanghe tartományban, akik az új betegség miatt szorultak segítségre. Észak-Korea csak “akut enterikus járványként” utal a kórra, amelytől egyre többen szenvednek – számol be a Helló Magyar.

Az „enterikus” szó gyomor-bélrendszeri problémákra utal, dél-koreai tisztviselők szerint pedig koleráról vagy tífuszról lehet szó.

hasfájás

Foto:123rf.com

Nemrégiben számoltunk be róla, hogy a kolera már a háború által sújtott Ukrajnában is felütötte a fejét. Érdemes elolvasni Nincs ivóvíz és gyógyszer, kolera viszont van az oroszok által megszállt területeken

Az új járvány, amelyről először csütörtökön számoltak be, további terhelést jelent az elszigetelt országra. Eközben pedig tovább küzdenek a folyamatos élelmiszerhiánnyal és a COVID-19 fertőzések hullámával is.

A helyzet komolyságára utal, hogy Észak-Korea, amely korábban a koronavírusnak még az országban való megjelenését is tagadta, most azonnali és nyilvános lépésekbe kezdett.

Vasárnap a KCNA állami hírügynökség részletesen ismertette a megelőzéshez szükséges lépéseket. Ezek között sorolják a karantént, intenzív szűrést minden lakos számára, valamint a veszélyeztetett emberek, például gyermekek és idősek speciális kezelését és megfigyelését.

A folytatásért KATTINTS IDE!

Olvasd el ezt is!

COVID – Elindult az újabb járványhullám

 

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.