Két új gyógyító eljárás a Pulmonológiai Intézetben

Két új gyógyító eljárást vezet be az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet: az egyik a légzési nehézségben szenvedők intenzív osztályos ellátásával, a másik a daganatok mikrohullámmal történő elpusztításával kapcsolatos.

A két új, fejlett gyógyító eljárást – az extrakorporális membránoxigenizációt (ECMO) és a mikrohullámú tumorabláció (MWA) – regensburgi partnerintézményük gyakorlati tapasztalataira építve tervezik bevezetni. A fejlesztésre az OKPI közel 300 millió forint európai uniós forrást nyert el.

A németországi partnernél világszínvonalon zajlik a légzési elégtelenségben szenvedők intenzív osztályos ECMO-kezelése. Az intézmény emellett több éves tapasztalattal rendelkezik a tüdődaganatok, valamint a máj-, mellékvese-, csont- és egyéb lágyrész-daganatok kezelésében.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az idén március 21-én indult, és várhatóan 2022. december 31-én záruló projekt keretében az OKPI munkatársai 11 alkalommal terveznek kiutazni a német partnerintézménybe.

A tanulmányutak célja az, hogy megismerjék a két új gyógyító eljárás szakmai, infrastrukturális eszközparkját, a terápiás lehetőségeket a gyakorlatban, valamint az ellátás során alkalmazott újszerű jó gyakorlatokat, módszereket, hogy azokat a hazai viszonyokhoz adaptálhassák.

A hazai bevezetéshez elengedhetetlen az ellátásszervezéshez kapcsolódó kérdéskörök számbavétele, a hazai bevezetést elősegítő szakmai javaslatok megismerése.

Teljes életet lehet élni asztmával is!

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.