Izületi fájdalmakkal járhat a hidegfront

Eleinte túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő lesz, majd északnyugat felől egyre nagyobb területen felszakadozik, csökken a felhőzet, legkésőbb a déli, délkeleti országrészben és a Duna-Tisza közén, utóbbi helyeken még délután is sok lesz a felhő.

A legtöbb napsütés a Dunántúl nyugati, északnyugati részén valószínű. Az északnyugati országrész kivételével eleinte szórványosan lehet a szitálás mellett kisebb eső, záporeső, majd a nap második felében a déli, délkeleti országrészben is megszűnik a csapadék. A hegyvidéki területeken az eső mellett átmenetileg ónos szitálás, havas eső, hó, esetleg ónos eső is lehet. Az északi, északnyugati szelet a középső országrész kivételével többfelé élénk, a Dunántúlon erős lökések kísérhetik, majd estétől mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 9 fok között várható.

Egy északnyugat felől közeledő hidegfront élettani hatásaira kell számítani. A légköri folyamatok fejfájást, migrént, vérnyomás ingadozást okozhatnak, erősödhetnek az ízületi fájdalmak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél gyakoribbá válhatnak a görcsök. A sokfelé erősen párás levegő fokozott megterhelést jelent a légzőszervi megbetegedésekben szenvedőknek. A reakcióidő növekedése a téli időjárási körülmények között további veszélyforrás lehet.

Forrás: met.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.