Itt a tavasz? +15°C is lehet

Anticiklon alakítja időjárásunkat, olyan, mintha tavasz lenne; sok napsütés érkezik és a szél is viselhető marad.

Péntekig tart a nyugalom, egy hidegfrontnak köszönhetően ismét megerősödik a szél és szombatra több fokot hűl a levegő – számol be a Kiderül.hu.

Szerda

Hajnaltól fokozatosan szakadozik a felhőzet, a déli óráktól már többnyire napos idő lesz a jellemző, de északkeleten továbbra is lehetnek felhős területek. Legfeljebb néhol fordulhat kisebb eső, zápor. A nyugati, északnyugati szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 9 és 15 fok között várható, azonban északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. Késő este 2, 5 fok valószínű.

Csütörtök

Éjjel párássá válik a levegő, a hajnalra képződő köd és rétegfelhőzet napközben néhol csak lassabban oszlik fel. Másutt túlnyomóan derült, napos idő várható. Csapadék nem valószínű. A nyugati, délnyugati szél gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +2, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, a párás északkeleti területeken ennél hidegebb is lehet.

Péntek

Éjjel ismét párássá válik a levegő, főleg az északkeleti és délnyugati megyékben kisebb többfelé köd, valamint rétegfelhőzet képződhet, amely napközben várhatóan mindenütt feloszlik. A nap második felében északnyugat felől frontális felhőzet érkezik, de előtte még néhány órára mindenütt kisüt a nap. Délutántól szórványosan előfordulhat kisebb eső, zápor, a hegyekben havaseső-zápor, hózápor isAz északnyugati, nyugati szél megélénkül, a front mentén megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között várható, de északkeleten pár fokkal hidegebb is lehet.

Szombat

A frontális felhőzet éjszaka elvonul, napközben a többórás napsütést csak kevés fátyolfelhő zavarhatja meg. Hajnalban helyenként még kisebb eső, zápor, a hegyekben havaseső- zápor előfordulhat, de napközben csapadék nem valószínű. Az északnyugati szelet éjjel még erős lökések nagy területen kísérhetik, ezt követően napközben északkeletire fordul és veszít erejéből a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban általában -5, +2, a fagyzugos szélvédett tájakon -6, -8 fokig süllyed, kora délután 3, 9 fokig emelkedik.

Vasárnap

Több-kevesebb napsütésre főként a nap első felében számíthatunk, majd dél felől megnövekszik a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. Napközben feltámad a délkeletire forduló szél. Hajnalban az ország nagy részén fagypont alatt alakul a hőmérséklet, a fagyzugokban -5, -9 fokot is mérhetünk. Délután 3, 9 fok közötti hőmérsékleteket olvashatunk le a hőmérőkről.

Hétfő

Napközben általában közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel. A nap második felében megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben csak helyenként fordulhat elő jelentéktelen eső, zápor. A nap második felében egyre többfelé várható csapadék. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A kevésbé felhős, fagyzugos tájakon hajnalban -8, -3, másutt -2, +1 fok valószínű. A hőmérséklet csúcsértéke 3 és 14 fok között alakul.

Olvasd el ezt is!

Tavaszi ehető és mérgező gombák

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.