Ingyenes vércukormérés és cukormentes tortakóstolás a hétvégén

A nagyközönség először láthatja és kóstolhatja meg az idei Magyarország Cukormentes Tortája verseny nyertesét, az „Áfonya hercegnő tortáját” és az Őrség Zöld Aranya országtortát augusztus 20-án, a Clark Ádám téri színpadon. A győztes édességeket 2 napon keresztül árusítják a Magyar Ízek Utcáján a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének cukrászai, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány pedig ingyenes vércukorméréssel, testösszetétel-méréssel, és meglepetéssel várja a családokat, érdeklődőket a Várkert Bazárnál.

Az augusztus 20-án kezdődő Magyar Ízek Utcája színpadi programjaként ünnepélyesen felavatják a Magyarország Cukormentes Tortája verseny idei győztesét, az „Áfonya hercegnő tortája” elnevezésű édességet, melyet a Tortavár Cukrászda cukrásza, Pechtol Zsolt készített. A torta felszelésében az Egy Csepp Figyelem Alapítvány versenyének zsűritagja, Vadon János rádiós műsorvezető közreműködik.

egycsepptorta16550 (1)

Az „Áfonya hercegnő tortája” szeletenként mindössze 228 kalóriát és 8.8 gramm szénhidrátot tartalmaz. Nincs benne fehér liszt és hozzáadott cukor, lassan szívódik fel és mérsékelten emeli a vércukorszintet. Az egészséges életmód híveinek nagy kedvence lehet, és cukorbetegek is fogyaszthatják akár kis étkezésként, vagy ebéd mellé desszertként. Augusztus 20. az első alkalom, amikor az érdeklődők megvásárolhatják a Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét a Várkert Bazárnál, de ezt követően országszerte számos cukrászdában is árusítják majd. Az árusítóhelyek listája augusztus közepétől elérhető a cukraszat.net és az egycseppfigyelem.hu oldalakon. A győztes torta receptje pedig augusztus 20-tól az alapítvány weboldaláról letölthető.

A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt 2012-ben az Egy Csepp Figyelem Alapítvány hozta létre és hirdette meg először, szakmai partnere a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A torta vizsgálatát a Wessling laboratórium végezte. A vizsgálat eredményéről részletek a laboratorium.hu-n.

A zsűrizésnél az értékelési szempontok között szerepelt a megfelelő és magas minőségű alapanyagok használata, az alacsony szénhidrát- és kalóriaérték, az esztétikum, az ünnephez kötöttség és a magyar ízvilághoz köthetőség.

MIU_sajtotajekoztato (1)

Ingyenes egészségügyi mérés a Magyar Ízek Utcáján!

Az egészségükre odafigyelők az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sátraiban ingyenesen megmérethetik testösszetételüket, valamint vércukorszintjüket a világ egyik legpontosabb vércukormérő készülékével, a Dcont MAGORRAL augusztus 20-21-én egész nap, a Várkert Bazárnál. Az alapítvány a gyerekeknek apró meglepetéssel is kedveskedik.

Forrás: https://napidoktor.hu/index