Időjárás – Változékony, csapadékos hétvégére készüljünk

Változékonyra és csapadékosra fordul az idő a hétvégére és a hőmérséklet is visszaesik, szombaton 21 és 26 fok között várható a legmagasabb hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Szombaton reggel közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de napközben a gomoly- és fátyolfelhők mellett az ország nagy részén több órára is kisüthet a nap. A legtovább északkeleten maradhat felhős az ég. Éjjel, reggel még több helyen várható eső, zápor, helyenként zivatar, de a nap második felében egyre kisebb körzetekben hullhat csapadék.

Hajnalban azonban megjelenhetnek a pára- és ködfoltok. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 26 fok között alakul, de a legtovább felhős, csapadékos északkeleti tájakon 20 fok alatt is maradhat.

idojaras_szurke_felhok

Vasárnap hajnalban a szélcsendes helyeken pára, foltokban köd képződhet. Napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüthet a nap, ugyanakkor főleg északkeleten erősen felhős körzetek is lehetnek.

Szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar, inkább az ország északkeleti, keleti harmadán. Az északnyugati szelet több helyütt erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 7 és 15, a maximum 19 és 25 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb idő.

Olvasd el ezt is!

Hidegfront – Durva egészségügyi következményei lehetnek

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.