Időjárás – Holnap is marad a napos idő

Csütörtökön a gomoly- és a kevés fátyolfelhő mellett döntően napos idő várható.

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek térségében és a szárazföld keleti felén ciklonális hatások érvényesülnek. A Balkán-félszigettől a Kárpátokon és Fehéroroszországon át egészen az északi szélességekig húzódó frontzóna mentén ugyan több helyen zápor, zivatar alakul ki, de a fronttól keletre eső területeken nyári a meleg, helyenként 32, 35 fokig is felmelegszik délutánra a levegő.

Az északnyugati ciklonrendszer hatására a Brit-szigeteken lényegesen hűvösebb van, a maximum-hőmérséklet a többnyire borult, többfelé esős időben csupán 13 és 18 fok között változik.

A két ciklonális rendszer között Európa nyugati és egyre inkább a középső területei fölé is délnyugat felől magasnyomás nyúlik be. A leszálló légmozgásoknak köszönhetően napos az idő, jelenleg még csak a Pireneusi-félszigeten mérnek 30 fok körüli hőmérsékletet.

A következő napokban azonban délnyugat felől egyre melegebb levegő áramlik a kontinens nyugati és középső része fölé; csütörtökök estig már a Kárpát-medencében is erősödik a felmelegedés.

termeszet2

Várható időjárás csütörtök estig

Éjszakára megszűnik a csapadék, és a legtöbb helyen csökken a felhőzet. Csütörtökön a gomoly- és a kevés fátyolfelhő mellett döntően napos idő várható, legfeljebb a Tiszántúlon számíthatunk néhol záporra, esetleg zivatarra.

Éjszaka az északi szél mérséklődik, keleten, északkeleten lehet még erős széllökésekre számítani, majd csütörtökön napközben ott is gyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 24 és 28 fok között várható.

Forrás: