Hidegfront után ismét kánikula

Hidegfront vonul át hétfőn az országon, több helyen lehet számítani esőre, erős szélre, de a hétvégére ismét visszatér a kánikula, akár 35 Celsius-foknál is melegebb lehet.

Reisz András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa elmondta, hogy a hőmérséklet hétfő délután több helyen 20 fok alá csökken. Több helyen várható csapadék, illetve erős, az óránkénti 60-70 kilométeres sebességet meghaladó széllökésekre is számítani lehet.

napraforgo2

A meteorológiai szolgálat honlapja szerint hétfőre több megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, Győr-Moson-Sopron és Vas megyében 24 óra alatt 20 milliméternél is nagyobb mennyiségű csapadék hullhat, míg Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében heves zivatarok alakulhatnak ki, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Reisz András hozzátette: kedden szintén szeles időre van kilátás, de emellett sok napsütésre is számítani lehet, a hőmérséklet 25 fok körül alakul. Szerdától ismét erős felmelegedés várható, visszatér az elmúlt hetihez hasonló kánikula. Hétvégére a hőmérséklet több helyen a 30, helyenként a 35 fokot is meghaladhatja – mondta a meteorológus.

Forrás: