Fusd le te is a hajógyári maratont!

Szombaton rendezik a nagy hagyományokkal rendelkező, sportág-népszerűsítő maratoni versenyt és kajak-kenu családi napot az UTE vízitelepén. A lila-fehér szakosztály ezen a rendezvényen ünnepli meg idei eredményeit is.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint ezúttal köszöntik többek között a kajakos Kozák Danutát, aki idén három világbajnoki aranyérmet szerzett, ebből kettőt olimpiai számban, így – a tavalyi két ötkarikás győzelme után – 2013-ban is ő lett az ország legsikeresebb sportolója.

"Az ünneplésen kívül azért verseny is lesz szombaton – mondta Doma Gergő, az UTE szakosztályvezetője. – "A gyermek, kölyök és serdülő korosztályok, valamint a masters versenyzők egy kört tesznek majd meg a Hajógyári-sziget körül, az ifik és a felnőttek kettőt. A bulit pedig délután tartjuk. A cél, hogy jó hangulatban, méltóképpen zárjuk az idei szezont."

A közlemény alapján a magyar szövetség által jóváhagyott sportágfejlesztési-támogatásnak és a fővárosi önkormányzattól kapott forrásnak köszönhetően rövidesen 50 millió forintos beruházás kezdődik az UTE vízitelepén, amelyen hasonló nagyságrendű felújítást évtizedek óta nem végeztek.

Forrás: