Furcsa, zöld, mégis édes és finom. Mi az?

A zöld smoothie egyre népszerűbb, bár sokan még mindig jelentős előítélettel állnak hozzá a tápláló, éltető, vitamindús italhoz. Hogy lehet valami jóízű, amiben saláta vagy spenót van turmixolva? Hogy lehet egy ital laktató? Hogy lehet édes valami, ami ennyire zöld? És egyáltalán: mire jó ez egész „divatos hóbort”?

A fenti kérdések sokakban megfogalmazódhatnak, de csak azokban, akik nem ittak még zöld smoothie-t. Ugyanis aki egyszer megkóstolja, szinte biztosan a rabja lesz. A „csodaital” turmixgépben könnyen és gyorsan elkészíthető: fele-fele arányban növényi zöldekből és gyümölcsökből, némi víz hozzáadásával. Roppant egészséges és rendkívül ízletes, ráadásul a préselt gyümölcslevekkel ellentétben minden értékes tápanyag benne marad.

A most megjelent Zöldturmixok könyv részletesen ismerteti a smoothie-k pozitív élettani hatásait, mindent megtudhatunk belőle a növényi zöldek és gyümölcsök tápanyagértékéről, összetevőiről. A kezdőknek praktikus bevásárló listával és hasznos tanácsokkal segít. A zöldturmix egyszeregy segítségével pedig könnyen megtanulhatjuk a smoothie-készítés mikéntjét.

A könyv a már gyakorlott zöldturmix-fogyasztóknak is igen hasznos: vadnövénygyűjtő kirándulásokhoz ad tippeket, felsorolja, hogy melyik növény mikor szedhető és hol található. Emellett részletesen bemutat egy egyhetes smootie-alapú léböjtkúrát is, melynek segítségével megszabadulhatunk a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagoktól.

A Zöldturmixokban természetesen változatos recepteket is találunk: a bárki által könnyen beszerezhető összetevőket igénylő, és a haladó zöldturmix-fogyasztóknak szánt, vadnövényekkel egészségesebbé tett változatokat.

zöldturmixok

Kedvcsinálónak íme egy egyszerű, de nagyszerű recept:

Szedercsoda

Kb. 1,5 literhez: 1 banán, 5 sárgabarack, 20 dkg szeder, 1 fej jégsaláta, fél liter víz.

Az alapanyagokat mossuk meg, daraboljuk fel, majd helyezzük a turmixgépbe, és turmixoljuk össze. (A barackot nem szükséges meghámozni.)

Tipp Itt a nyár! Kevesebb víz hozzáadásával jégkrémet is készíthetünk belőle, csak öntsük jégrémformába, és irány a mélyhűtő!

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.