Fülzúgásra fenyőkéreg

A pycnogenol egy francia tengerparti fenyő kérgéből kinyert antioxidáns növénykivonat, a belső fül véráramlásának javításával csökkenti a fülzúgást.

?A fülzúgásnak gyakran a fül elégtelen véráramlása az oka. Eddig kevés lehetőség volt a kezelésére, de ez a tanulmány esélyt adott arra, hogy természetes megoldást találjunk a fülzúgás gyógyítására.? – nyilatkozta Dr. Gianni Belcaro, az olaszországi Chieti-Pescara Egyetem kutatója. Ezen az egyetemen folytatott kísérlet során nyolcvankét 35 és 55 év közötti beteget vizsgáltak négy héten keresztül.

A fülzúgás oka mindenkinél a belső fül elégtelen véráramlása volt. A betegeket három csoportra osztották: Az A csoportba tartozó 24 beteg napi 150 mg, a B csoportba tartozó 34 beteg pedig napi 100 mg pycnogenolt kapott, míg a kontrolcsoportot alkotó 24 beteg nem kapott a szerből. A vizsgálat kezdetekekor a betegeknek mind a szisztolés, mind a diasztolés véráramlási sebességük igen alacsony volt.12768A négyhetes kezelés után mind az A, mind a B csoport betegeinél jelentős javulást tapasztaltak, a nagyobb dózist kapott csoportban a javulás mértéke is nagyobb volt. A vizsgálat kiterjedt a pycnogenol fülzúgásra gyakorolt hatására is. A négyhetes kúra után a zúgás mértéke mind az A, mind a B csoportban csökkent, míg a kontrolcsoportban nem történt jelentős változás. ?A tanulmány egyértelműen kimutatta, hogy a pycnogenol helyre tudja állítani a belső fül véráramlását, és így csökkenti a fülzúgást? – nyilatkozta Dr. Belcaro.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.