Frontérzékenyek figyelem! – Eddig keseríti meg a napjaitokat az időjárás

A csütörtököni hidegfront miatt a frontérzékenyek panaszai is erősödhetnek. Fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, vérnyomás-ingadozás többeknél előfordulhat az időjárás miatt.

A hidegfront hatására a nyugati határ mentén kisebb eséllyel, majd napközben az ország délnyugati és középső felében, később délkeleten már nagyobb valószínűséggel fordulhat elő eső, zápor és zivatar is. A délkeleti területeken délelőtt és kora délután viharossá is fokozódhat a szél. A délutáni óráktól mérséklődik a légmozgás.

Legnagyobb eséllyel a Kaposvár-Balassagyarmat és Baja-Ózd vonal közötti területeken 10, helyenként akár 20 milliméternél is több csapadék hullhat.

Fotó: 123rf.com

Zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Békés megyére az egy nap alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Békés és Csongrád-Csanád megyében az erős szélre is figyelmeztetnek. A hajnali 9-13 Celsius-fokról napközben 14, de akár 23 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken még az ország déli, keleti harmadán számíthatunk esőre, záporokra, a hétvégén viszont már száraz időre van kilátás.

4 tipp, hogy könnyebben vészeld át a frontokat

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.