Friss levegő és tiszta idő várható a héten

Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.

A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. A vércukorszint alacsonyabbá válhat.

Hétfő

A sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, de ezekből esetleg az északkeleti és a nyugati tájakon fordulhat elő néhol zápor. Napközben fokozatosan mérséklődik az eleinte még élénk északnyugati szél. Felfrissül a levegő: 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Foto:123rf.com

Kedd

Fátyol-és gomolyfelhők zavarják a többórás augusztusi napsütést, eső nem lesz. 30 fok köré melegszik délutánra a levegő.

Szerda

A sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Egyelőre marad a 30 fok körüli hőség.

Csütörtök

Gyakran lesz erősen felhős az ég, és többfelé valószínű zápor, zivatar. Többfelé megerősödik az északnyugati szél. Hidegfront érkezik. 22 és 29 fok közé esik vissza a hőmérséklet, mindenhol megszűnik a kánikula.

A szívbetegeknek fokozottan érdemes vigyázniuk magukra a kánikulai időszakban és időjárási frontok idején. Különösen igaz ez, ha 50 év felettiek, társbetegségeik vannak és/vagy túlsúlyosak.

Kánikula és frontok – erre figyeljenek a szívbetegek

Péntek

Fokozatosan csökken a felhőzet, inkább csak eleinte délen és keleten lehet csapadék. Délután már többórás napsütés ígérkezik. Ismét erősödik a nappali felmelegedés.

Forrás: Napidoktor.hu


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.