Forrest Gump és Harry Potter együtt?

Tom Hanks, Daniel Radcliffe és Carey Mulligan is a Brit Filmintézet (BFI) által szervezett londoni filmfesztivál vendége lesz októberben.

Az október 9-én kezdődő filmmustrán 234 játékfilmet és dokumentumfilmet vetítenek.

Stephen Frears a napokban a velencei Lidón nagy sikert aratott, Philomena című szívszorító alkotását is bemutatják, amelynek főszereplői – Judi Dench és Steve Coogan – szintén feltűnnek majd a londoni vörös szőnyegen – tette közzé a BBC online hírszolgáltató.

Hanks Captain Phillips című filmjével érkezik a brit fővárosba. A Paul Greengrass rendezésében készült modern kalózdráma a mustra nyitófilmje lesz. Az amerikai filmsztár a Saving Mr. Banks című fesztiválzáró produkcióban is feltűnik, amely a Mary Poppins című zenés film születésének körülményeit eleveníti fel Emma Thompson főszereplésével.

A programban olyan nagy várakozás övezte munkák is láthatók, mint a Gravitáció című sci-fi George Clooney-val és Sandra Bullockkal, a Coen testvérek Inside Llewyn Davis című zenés életrajzi filmje, Steve McQueen Twelve Years a Slave című rabszolgatörténete és a kritikusok által magasztalt Blue is the Warmest Colour című leszbikus dráma.

A versenyben 13 alkotás indul, köztük az emberevő földönkívüliről szóló Under the Skin Scarlett Johanssonnal, Peter Landesman Kennedy-gyilkosságot vizsgáló Parkland című drámája és David Mackenzie Starred Up című filmje.

Az október 20-ig zajló 57. londoni filmfesztiválon 16 nemzetközi és 29 európai premier mellett egy világpremiert is láthat a közönség: a legendás Mount Everest-expedíciót felidéző The Epic of Everest című felújított brit dokumentumfilmet, amelyet John Noel készített 1924-ben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.