Folytatódik a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vására

Családi hangulat, örömteli, meghitt várakozás és jótékony segítség – a Családszervezetek II. Jótékonysági Adventi Vásárának jellemzői ezek.

Magyarországon eddig még példátlan összefogásról tanúskodik e nem mindennapi esemény, hiszen több mint ötven családokat segítő civil szervezet, továbbá számos cég és magánszemély együttes erővel fogott össze egy nemes célért. Idén a vásár teljes bevétele a Melletted a Helyem Egyesület segítségével a koraszülöttek és családjaik megsegítését szolgálja. A hagyományteremtő rendezvényre a tavalyi nagy sikerre való tekintettel másodszor kerül sor december 3-án, ezúttal a Millenáris „D” épületében.

A karácsonyi időszak nyitányaként, advent első vasárnapján a Király Nóra által alapított Fiatal Családosok Klubja és az EMMI közösen szervezi a II. Családszervezetek Jótékonysági Adventi Vásárát, amely az összefogás és az ünnep jegyében, meghitt családi légkörben zajlik – közösen, egy célért. A Millenáris „D” épülete ad otthont e nemes rendezvénynek, amelynek fővédnöke idén is Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki ezúttal saját maga szintén készít, és árul majd adventi koszorúkat.

A nap ceremóniamesterei: Horváth Lili, Jászai Mari díjas színésznő valamint Tordai István, műsorvezető. A sztárfellépők pedig Vastag Csaba, Tabáni István, de számos népszerű gyermekzenekar és fellépő gondoskodik a családok szórakozásáról.

Az esemény főszervezője a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), a vásár megálmodója pedig Király Nóra, a szervezet alapítója.

Régóta dédelgetett álmom vált valóra azzal, hogy a civil szféra összefogásával tavaly először, majd idén már másodjára megszervezhetjük a Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági Vásárát. Köszönöm mindenkinek a támogatást, hiszem, hogy együtt sokkal messzebb jutunk, mint egyedül. Ez a gondolat ihlette 2016-ban az első Adventi Jótékonysági Vásárt, amihez az elképzeléseimet is felülmúló családszervezet, cég és magánszemély csatlakozott, ezért is döntöttünk úgy, hogy 2017-ben immár második alkalommal is megrendezzük. Nem titkolt célom, hogy hagyományt teremtsünk ennek az egyedülálló jótékonysági vásárnak”Király Nóra, a vásár megálmodója, a FICSAK alapítója.

A 2016-os vásár bevétele az Őrzők Alapítványon keresztül segítette a Tűzoltó utcai Gyermekklinika leukémiás és daganatos betegeinek gyógyulását. 

A 2017-es, idei Családszervezetek II. Adventi Jótékonysági vásár célja, hogy a koraszülötteket és családjaikat támogassa. Fontosnak tartjuk, hogy a korábban érkezett kisbabák és családjaik a megfelelő támogatásban részesüljenek és a Melletted a helyem Egyesülettel közösen valódi segítséget kívánunk nyújtani számukra. A vásár teljes bevételét felajánlva olyan eszközöket vásárolunk, melyekkel a picik anyatejes táplálását segíthetjük.

Fejérdy Zsófia, a családmarketinggel foglalkozó PromoBox Kft. tulajdonos-ügyvezetője is boldogan állt a jótékonysági kezdeményezés mellé.

Amikor a FICSAK előremutató kezdeményezése nyomán létrehozta a Családszervezetek Adventi Vásárát, az elsők között csatlakoztunk. Kiemelten fontosnak tartom, hogy minden magyar cég megtalálja azt a támogatási formát, amivel adni tud és ezáltal hatni is tud környezetére. A PromoBox fenntartható egyedi üzleti modellje a magyar családok segítése és informálása mellett lehetővé teszi a szülészeti osztályok támogatását is nap, mint nap. A koraszülöttek áldozatos ellátása példaértékű hazánkban, így külön öröm számomra, hogy idén jobb ellátásukért gyűjthetünk, a teljes vásári bevételünk felajánlásával. Idén a tehetséges női vállalkozókat is szeretnénk támogatni, ezért fiatal vállalkozónőktől vásároltuk meg az általunk árusított termékeket.”

A jótékonysági vásár egyben egy jó hangulatú, szórakoztató ünnepi rendezvény is, koncertekkel, gyermekprogramokkal, kézműves ajándékokkal, karácsonyi hangulattal. Kiegészítő programok is várják a családokat, többek között gyermekjóga, interaktív meseszínház, arcfestés, kézműveskedés, táncház, játszóház és egyéb izgalmas program.

Színpadi program

10.00  Betlehemes játék- ráhangolódó

10.45  Ünnepélyes megnyitó és gyertyagyújtás

11.00  Ringató – gyermekdalok, közös éneklés a legkisebbekkel

11.45  Iszkiri zenekar – gyermekkoncert

12.45  Családszervezetek vezetőinek köszöntői

13.15  Búgócsiga Zenede – gyermekkoncert

13.45  Lélekzuhany – gospel kórus

14.30  Tabáni István zenés köszöntője

14.45  Csepp Csepel Táncegyüttes – néptáncbemutató és táncház

15.30  SZTÁRVENDÉG: Vastag Csaba

16.30  Goldance – ünnepváró társastánc – bemutató Mikulásra hangolva

17.00  Eszter-lánc mesezenekar – gyermekkoncertje

18.00  Vásárzárás

Bővebb információ: www.jotekonysagivasar.hu

Forrás: https://napidoktor.hu/index