Erős fejfájás jelentkezhet szeles időben!

Kedden front nem érinti térségünket, a szeles időben erős fejfájást tapasztalhat és nyugtalanabb lehet a megszokottnál!

Kedden fronthatás nem érvényesül, fokozott szélterhelésre kell számítani. Többfelé megerősödik az északnyugati szél, a hegyvidéki területeken viharos lökések is előfordulhatnak. A szeles időben már a reggeli óráktól kezdődően többeknél jelentkezhet erős fejfájás, amely napközben sem szűnik meg.  Az erős szél hatására ingerlékenységet és nyugtalanságot tapasztalhat, könnyen elveszítheti türelmét, próbálja meg elkerülni a stresszes, feszült helyzeteket.

Az elmúlt napokban extrém igénybevétel érte szervezetünket. A markáns hatások mérséklődnek, de amennyiben a fokozottan érzékenyek közé tartozik, akkor továbbra is jelentkezhet önnél görcsös eredetű fejfájás, izom – és hasi görcsök.  A szív- és keringési rendszer megbetegedéseivel küzdők körében továbbra is fennáll az infarktus veszély, gyakori lehet a rosszullét, ajánlott minél többet pihenni és lehetőség szerint kerülni a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

szeles_ido1

Jelentős mennyiségű csapadék már nem várható, több órára kisüt a nap, amely kedvező hatással lehet hangulatára és közérzetére. Az időjárás szabadtéri programoknak kedvez, azonban a szeles időben romlik a komfortérzet és nő a megfázásveszély, ajánlott a vastag és réteges öltözet viselése.

A csapadékos napok jót tesznek az allergiásoknak: mérséklődött a növények pollenszórása, azonban főleg a déli, délkeleti területeken még okozhat intenzív tüneteket a parlagfű. Az erős szél kitisztította a levegőt, a légszennyezettség szintje a nagyvárosokban is alacsony.

A közlekedésben az erős szél okozza a fő veszélyt. Az erős, időnként viharos széllökések csökkentik a gépjármű menetstabilitását, vezessen a megszokottnál lassabban! A szeles időben türelmetlen és ingerlékeny sofőrökkel találkozhat, fokozott figyelem javasolt!

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.