Enyhe időnk lesz ma – hidegfronttal

Északnyugat felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, de délkeleten, keleten estig változóan felhős lesz az ég.

Délelőtt északnyugaton, délután a Dunántúlon és északon egyre többfelé várható eső, zápor, este az Alpokalján és a Bakonyban havas eső, havazás is előfordulhat. A Tiszántúlon csapadék nem valószínű. A déli szél eleinte sokfelé erős, néhol viharos lesz, majd késő délelőttől a szél északnyugatira fordul, és mérséklődik, de keleten erős marad a déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 13 fok között alakul, de északkeleten a szélvédett helyeken 2, 5 fok valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12 és 18 fok között várható. Északnyugaton a reggeli órákban áll be a maximum-hőmérséklet.

Hidegfront éri el térségünket. Nőhet a szervezet görcskészsége, epilepsziás rohamok léphetnek fel, szívkoszorúér fájdalmak jelentkezhetnek. Gyakoribb lehet a trombózis a fokozott véralvadási hajlam miatt. Az allergiás betegségek, illetve tünetek halmozottabban észlelhetők. Asztmatikus rohamok léphetnek fel. Erősödhetnek a reumatikus, valamint az ízületi fájdalmak. Hosszabbá válhat a reakció idő.

Forrás: met.hu