Embrió kivégzés vallási okokból

Az egyik dubai termékenységi klinikán e-héten kezdik meg vallási okokból 5000 emberi embrió elpusztítását.

?Az egyik 2008-as szövetségi törvény betiltotta a megtermékenyített emberi petesejtek raktározását azon vallási aggály miatt, hogy ezáltal ?keverednek a családfák? ? írta az angol nyelvű Khaleej Times. Részleteket nem közölt, az azonban köztudott, hogy az iszlám előírja, hogy a gyermekek ismerjék biológiai szüleiket, és biológiai apjuk nevét viseljék.

A petesejteket az in-vitro megtermékenyítés (IVF) során a méhen kívül termékenyítik meg, melynek során felesleges megtermékenyített petesejtek is létre jönnek, amelyeket lefagyaszthatnak, hogy később felhasználhassák őket.4877Az állami Dubai Nőgyógyászati és Termékenységi Központban, a Perzsa-öbölbeli ország egyetlen olyan intézményében, amely IVF eljárást végezhet, körülbelül 5000 megtermékenyített petesejtet tartanak raktáron. A fővárostól, Abu-Dhabitól körülbelül 150 kilométerre fekvő Al-Ain városában működő Al-Tawam kórházban további 5000 megtermékenyített petesejtet tartanak.

A napilap nem tett említést arról, mi lesz a petesejtek sorsa az Al-Ain-i kórházban, de a szövetségi törvény értelmében valószínűleg ennek az intézménynek is meg kell szabadulnia a petesejtektől.

Forrás: